Doprava zadarmo pre všetky objednávky nad 35 EUR

Laminácia obočia: Čo to je a ako to funguje?

Laminácia obočia dokáže vyrovnať a zarovnať jednotlivé chĺpky, vytvoriť plnší dojem a celkovo obočie zvýrazniť. Aké sú jej výhody, ako sa starať o laminované obočie a pre koho je laminácia vhodná? Je nutné ísť na lamináciu do kozmetického salónu, alebo si s tým môžete poradiť aj sami doma? V tomto článku prinášame odpovede na všetky vaše otázky o laminácii obočia!

Čo je laminácia obočia? 

Laminácia obočia patrí medzi obľúbené spôsoby, ako obočie upraviť a zvýrazniť. Jedná sa o jednoduchý kozmetický zákrok, ktorý si môžete nechať urobiť vo väčšine kozmetických salónov - ale s trochou úsilia ho zvládnete aj doma. 

Spočíva v použití špeciálneho roztoku na vyrovnanie a fixáciu jednotlivých chĺpkov. Po laminácii je obočie možné vyčesať do želaného tvaru. Aké sú výhody laminácie obočia? 

Obočie pôsobí plnšie

Vďaka narovnaniu a nadzdvihnutiu chĺpkov pôsobí aj relatívne riedke obočie o niečo plnšie a výraznejšie. 

Udržuje požadovaný tvar

Jednotlivé chĺpky v obočí sa obvykle krútia a môže byť náročné upraviť ich do konkrétnej polohy. Vďaka laminácii je to jednoduchšie, a obočie tak pôsobí upravenejšie.

deNatura tip

Prečítajte si tiež: Ako vytvoriť dokonalý tvar obočia

Roztok chráni obočie

Roztok, ktorý sa aplikuje na jednotlivé chĺpky, vytvára ochrannú vrstvu. Chráni tak chĺpky pred každodenným pôsobením vetra, chladu alebo UV žiarenia, ktoré ich môže poškodzovať a oslabovať. 

Laminácia obočia doma, alebo v salóne? 

Laminácia je efektívny spôsob úpravy obočia, vďaka ktorému je obočie plnšie, upravenejšie a výraznejšie. A to najlepšie? Túto úpravu zvládnete pokojne aj doma! Niekto však dáva prednosť laminácii obočia v kozmetickom salóne - buď preto, že u kozmetičky sa nemusíte o nič starať, alebo jednoducho preto, že nie každý má s úpravou obočia skúsenosti.

Ako prebieha laminácia obočia v salóne 

Profesionálna laminácia obočia v salóne je jednoduchý kozmetický zákrok, na ktorý je potrebné vyhradiť si čas približne hodinu. Celý postup začína očistením obočia, odmastením a zbavením nečistôt. Kozmetička tiež môže vytrhnúť prebytočné chĺpky, ale pri laminácii obočia to zvyčajne nie je nutné. 

Nasleduje zmäknutie chĺpkov v obočí pomocou špeciálnej prípravy, ktoré trvá 10–15 minút. Zmäknutím sa mení štruktúra chĺpku tak, aby sa s ním ľahšie manipulovalo a jeho úprava bola jednoduchšia. 

Ďalším krokom je samotná laminácia. Kozmetička chĺpky vyčeše do požadovaného tvaru a nanesie na ne fixačný roztok. Následne cez obočie natiahne fóliu a nechá prípravok pôsobiť niekoľko minút.

Veľmi častá je tiež kombinácia laminácia obočia s farbením, ktoré môže predstavovať ďalší krok. Je dôležité vedieť, že laminácia farbu zvýrazní. Radšej preto zvážte, či je farbenie po laminácii potrebné. Na záver sa na obočie nanesie hydratačný krém, ktorý chĺpky vyživí a dodá im pôsobivý objem. Výsledky laminácie obočia v kozmetickom salóne vám vydržia približne mesiac a potom je procedúru potrebné zopakovať. 

deNatura tip

Prečítajte si tiež: Tetovanie obočia: všetko, čo potrebujete vedieť

Ako na domácu lamináciu obočia

Ak nechcete pravidelne absolvovať úpravu obočia v kozmetickom salóne, nemusíte. S lamináciou obočia si totiž poradíte aj doma. Existuje niekoľko spôsobov, ako si urobiť lamináciu obočia v pohodlí domova - buď si môžete kúpiť laminovaciu sadu, alebo fixačné mydlo na obočie. Sada vás vyjde o niečo drahšie, ale jej účinky vydržia podobne dlho, ako keby ste si lamináciu obočia nechali urobiť v salóne. Aplikácia mydla je jednoduchšia a rýchlejšia, na druhú stranu sa ale obvykle jedná o úpravu, ktorá vám vydrží iba jeden deň.

Ako laminovať obočie doma? 

  1. Obočie dôkladne vyčistite. Odlíčte ho a najlepšie aj dôsledne odmastite.
  2. Malým kartáčikom, ktorý nájdete v laminovacej sade (väčšinou býva priložený aj u fixačného mydla) obočie prečešte a upravte do požadovaného tvaru. Kartáčik tiež vyčeše prípadné zvyšné nečistoty.
  3. Začnite aplikovať fixačný prípravok, alebo mydlo. Prípravok nanášajte v smere vyčesávania chĺpkov, zdola hore.
  4. Pomocou vatového tampónu opatrne odstráňte prebytočný krém okolo obočia.
  5. Nechajte fixačný prípravok pôsobiť (zvyčajne 5 minút, ale riaďte sa pokynmi výrobcu).
  6. Naneste neutralizačný roztok a nechajte ho opäť niekoľko minút pôsobiť.
  7. Obočie ešte na záver vyčešte pomocou kartáčika, aby malo naozaj presne ten tvar, ktorý si predstavujete.

Laminácia obočia pred a po: príprava a starostlivosť 

Laminácia obočia je síce jednoduchý zákrok, ale ak chcete, aby vám jej účinky vydržali čo najdlhšie, je potrebné správne sa o obočie starať. Poďme sa preto pozrieť, ako sa pripraviť na lamináciu obočia a ako sa o obočie starať, aby laminácia vydržala.

Ako sa pripraviť na lamináciu obočia

Príprava na lamináciu obočia nie je vôbec náročná. V skutočnosti nemusíte robiť prakticky nič, alebo naopak, existuje pár vecí, ktorým by ste sa mali vyhnúť

Nevytrhávajte obočie

Niekoľko týždňov pred lamináciou sa vyhnite vytŕhaniu chĺpkov pinzetou alebo ich depilácii. Tak ich budete mať k dispozícii dostatok, ktoré budete môcť laminovať, a obočie bude po laminácii pôsobiť dostatočne plno a husto. Ak budete potrebovať nejaké chĺpky vytrhnúť, postará sa o to kozmetička. 

Pozor na slnko 

Spálená pokožka je citlivejšia, laminácia by tak pre vás mohla byť veľmi nepríjemná. Dajte si pozor, aby ste si pokožku v oblasti tváre nespálili.

Nepoužívajte make-up

V deň aplikácie laminácie sa ideálne nemaľujte, prípadne sa aspoň vyhnite make-upu obočia. Tak sa do obočia nedostane toľko mastnoty a kozmetička nebude musieť tráviť príliš veľa času čistením a odličovaním.

Ako sa starať o obočie po laminácii

Ak si chcete efekt laminácie obočia užiť čo najdlhšie, venujte obočiu dostatočnú starostlivosť. Po samotnej laminácii sa zvyčajne od kozmetičky dozviete všetko dôležité. Aké opatrenia by ste mali dodržiavať po laminácii obočia? 

Vyhnite sa vlhkosti a slnku

V prvých 24-48 hodinách sa snažte obočie nenamáčať a vyhýbajte sa UV žiareniu (priame slnko, solárium...). Nechajte chĺpky v suchu, bez akýchkoľvek prípravkov. Aj s umývaním obyčajnou vodou skúste vydržať aspoň do druhého dňa. 

Hydratujte a vyživujte 

Bez ohľadu na to, či máte obočie upravené lamináciou alebo nie, zaslúži si hydratáciu a výživu. Chĺpky tak budú zdravé a silné a bude to na nich vidieť. Môžete použiť hydratačné krémy, séra alebo niektoré oleje.

#produkty#/pletova-kozmetika-denatura/

Pre koho je laminácia obočia vhodná 

Laminácia obočia môže byť vhodná pre každého - dokáže zvýrazniť a vyplniť riedke, tenké obočie, ale tiež dodáva poriadok a upravený vzhľad hustému, neposlušnému obočiu. Obvykle ju preto vyhľadávajú ľudia (nielen ženy, aj muži môžu svojmu neposlušnému obočiu dopriať upravenie v podobe laminácie), ktorí chcú výraznejšie, ale prirodzene vyzerajúce rámovanie tváre, ale nechcú sa o úpravu obočia starať každé ráno.

Než sa ale rozhodnete pre lamináciu obočia definitívne, poraďte sa s kozmetičkou. Hoci sa laminácia hodí pre akýkoľvek typ obočia, nie každému nutne sadne. Ak máte obočie extrémne tenké, môže byť skôr na škodu. Tiež sa nedoporučuje ľuďom s nízkym čelom, ktoré by vyčesané, zvýraznené obočie opticky ešte skrátilo.

Výraznejšie obočie so zárukou 

Laminácia dokáže vytvoriť dojem plnšieho, výraznejšieho obočia. Ak máte však obočie riedke, alebo krátke, výsledok nemusí byť ohromujúci, ako možno dúfate. Skúste účinok laminácie podporiť sérom na obočie, ktoré zabezpečí výživu chĺpkom a podporuje ich rast.

Sérum na obočie deNatura je tvorené kombináciou BIO peptidov, vitamínov a rastlinných extraktov, čo je zárukou hustejšieho a plnšieho obočia. Podporuje priamo vlasové folikuly, z ktorých chĺpky rastú a jeho účinky sú tak dlhodobé. Sérum na obočie je skvelý spôsob, ako podčiarknuť výsledky laminácie a získať skutočne plné a výrazné obočie.

A to najlepšie? Účinky séra na obočie100% garantované. Naše sérum totiž skutočne funguje - je to overené klinickými testami, nami samotnými a hlavne stovkami spokojných zákazníčok. Preto vám vrátime celú sumu, ak do troch mesiacov nezaznamenáte výsledky. A to stojí za vyskúšanie!

#produkty#/serum-na-obocie-denatura/

 

Monika MatějkováProfesionálna kozmetička a testovanie produktov

Som profesionálna kozmetička a v spoločnosti deNatura pomáham pri testovaní a vývoji nových produktov. Okrem toho ma môžete vidieť aj na fotkách a videách, ktoré tvoríme. Vo voľnom čase rada športujem, pečiem a hlavne skúšam rôzne nové kozmetické produkty.