Spôsoby predĺženia mihalníc: umelé mihalnice, lifting, trvalá na mihalnice

Chcete dlhé a husté mihalnice a chcete ich hneď? Potom určite pokukujete po najrôznejších metódach predlžovania, ako sú umelé mihalnice, lifting, predĺženie alebo trvalá na mihalnice. Alebo vás zaujalo naše prírodné sérum na mihalnice? Skôr ako si vyberiete ten najlepší spôsob skrášliť vaše žmurkanie, mrknite sa na tento článok. Prejdeme v ňom jednotlivé spôsoby predlžovania mihalníc a povieme si o nich viac.

Predĺženie rias: Aké typy predĺžených rias existujú?

Pokiaľ sa rozhodnete zvýrazniť a predĺžiť svoje mihalnice, stretnete sa so širokou škálou možností, od tradičných nalepovacích mihalníc cez natáčky, trvalú na riasy, až po kozmetické zákroky. Či už hľadáte krátkodobé skrášlenie, alebo dlhodobé predĺženie, poďme si zhrnúť, aké metódy predĺženia mihalníc sú dnes na výber.

Permanentné mihalnice

Pod pojmom permanentné mihalnice sa skrýva najčastejší spôsob skrášľovania mihalníc – teda bežné predĺženie mihalníc, ktoré môžete poznať aj ako nalepovacie alebo umelé mihalnice. Hoci sa môže podľa názvu zdať, že sa jedná o trvalé riešenie, tieto mihalnice v skutočnosti nie sú permanentné a vyžadujú si opakované aplikácie.

Permanentné mihalnice sa k prírodným riasam pripevňujú pomocou špeciálneho lepidla. Držia na mihalniciach niekoľko týždňov, počas ich rastového cyklu, a nakoniec spoločne s nimi vypadávajú. Často je tak potrebné priebežne permanentné mihalnice dopĺňať a nahradzovať tie, ktoré vypadnú.

Ako nalepiť umelé mihalnice

Pri nalepovaní umelých mihalníc máte dve možnosti. Môžete si umelé mihalnice nechať aplikovať v kozmetickom salóne, alebo si ich upraviť a nalepiť svojpomocne doma – rovnako ako napríklad pri trvalej na mihalnice domácej aplikácie mihalníc vyžaduje určitú mieru zručnosti.

Umelé mihalnice na domáce použitie sa často predávajú v predpripravenej forme prúžkov, ktoré vcelku pomocou špeciálneho lepidla nalepíte na mihalnice. Pred aplikáciou ich môžete zastrihnúť a upraviť podľa tvaru vašich rias. Zložitejším variantom je potom domáce lepenie jednotlivých mihalníc, ktoré ale vyžaduje viac času aj trpezlivosti.

V kozmetickom salóne obvykle používajú jednotlivé riasy, ktoré sa pri klasickom predlžovaní lepia na jednotlivé prírodné mihalnice. Pokiaľ vám ide skôr o objem, potom sa na každú prírodnú riasu nalepuje niekoľko veľmi jemných rias, ktoré jej objem násobia. Alebo si môžete zvoliť hybridnú verziu predlžovania mihalníc, pri ktorej získate dĺžku aj objem.

deNatura tip

Prečítajte si tiež: 4 základné návyky pre zdravé riasy

Ako odstrániť umelé riasy

Či už ide o predĺženie, alebo trvalú na riasy, väčšina úprav sama zmizne tým, ako vaše prírodné mihalnice prirodzene vypadávajú. Pri umelých riasach je to rovnaké. Zvyšné môžete ľahko zložiť, keď vás omrzia. Lepidlo totiž nezasychá, takže sa nemusíte báť trhania a ťahania.

Môžete použiť odličovač alebo micelárnu vodu, ktoré lepidlo ešte trochu zmäkčí. Pomocou prstov alebo ideálne pinzety potom za umelé riasy smerom od vonkajšieho kútika oka opatrne zatiahnite. Je bežné, že pri skladaní umelých rias vypadne aj niekoľko vašich vlastných rias, ktoré už boli na konci rastového cyklu. Ak ich nie je veľa, nie je to dôvod na obavy.

Trvalá na mihalnice

Trvalá na mihalnice je tak trochu ako trvalá na vlasoch. Jej cieľom je mihalnice pozdvihnúť a zvýrazniť ich prirodzený tvar. Pri trvalej sa mihalnice nepredlžujú ani nenalepujú, zostávajú vám vaše vlastné. Len sa trochu upraví a natočí pre oslnivejší efekt.

Pri aplikácii trvalej na mihalnice sa používajú natáčky na mihalnice a špeciálne lepidlo. Mihalnice sa k natáčke na pár minút prilepia, aby sa zakrútili do požadovaného tvaru, a následne sa zafixujú. Trvalá na mihalniciach vydrží niekoľko týždňov, kým nezačnú vplyvom rastového cyklu prirodzene vypadávať.

Lash lifting riasy natočí podobne ako trvalá

Lash lifting je novšia verzia trvalej na riasy. Aplikácie aj výsledky liftingu vyzerajú veľmi podobne ako pri trvalej, no v niekoľkých detailoch sa líšia. Tým hlavným je typ použitých natáčok.

V prípade lash liftingu sú to silikónové tyčinky, ktoré sa k mihalniciam prilepia. Až potom sa na mihalnice aplikuje špeciálny chemický roztok, ktorý ich zmäkčuje. Mihalnice sa po nanesení roztoku pomocou natáčok upravia a natočia presne tak, ako si ich predstavujete. V požadovanej polohe sa následne zafixujú.

Zoslabnuté alebo vypadané mihalnice po predĺžení?

V prvom rade treba podotknúť, že vypadávanie mihalníc je pri predĺžení a trvalej na mihalnice úplne normálne. Predĺžené, alebo upravené riasy, sa riadia prirodzeným rastovým cyklom a po niekoľkých týždňoch prechádzajú do kľudovej fázy a vypadávajú.

Môže sa ale tiež stať, že si po predĺžovaní, liftingu alebo trvalej na mihalniciach všimnete nadmerné vypadávanie alebo celkové oslabenie, ktoré by sa objavovať nemalo. Môže ho spôsobiť niekoľko faktorov.

Nesprávna aplikácia umelých mihalníc alebo trvalej

Nesprávna, neodborná alebo nehygienická aplikácia trvalej na mihalnice, liftingu alebo umelých rias môže vaše mihalnice poškodiť. Môže dôjsť priamo k ich neopatrnému vytrhnutiu, alebo nadmernému zaťaženiu, ktoré oslabuje vlasové folikuly.

Nekvalitné lepidlo

Na predlžovanie a trvalej na mihalnice sa používa lepidlo. Aj keď je určené špeciálne na mihalnice, vždy je potrebné venovať jeho výberu pozornosť. Nekvalitné lepidlo môže vaše riasy podráždiť, zlepiť k sebe, alebo inak poškodiť.

Alergická reakcia

Pri použití akéhokoľvek chemického prípravku je zvýšené riziko alergickej reakcie - a pri lepidle na mihalnice tomu nie je inak. Pri aplikácii umelých rias alebo trvalej na mihalnice si vždy overte, že nemáte alergiu na žiadnu zo zložiek lepidla.

Nedostatočná starostlivosť o mihalnice

Ku krásnym, dlhým a hustým mihalniciam vám bohužiaľ nebude stačiť obyčajná aplikácia predĺženia, liftingu ani trvalej na mihalnice. Zo všetkého najdôležitejšie je dopriať vašim mihalniciam správnu starostlivosť a výživu. Vyhnite sa prípravkom na báze oleja, nadmernému treniu alebo ťahaniu za mihalnice a doprajte mihalniciam dostatok vitamínov a minerálov.

deNatura tip

Prečítajte si tiež: 5 chýb, ktoré ženy robia pri starostlivosti o riasy

Ako zastaviť vypadávanie rias

Pokiaľ sa po predĺžení mihalníc, trvalej na mihalnice, alebo inom spôsobe úpravy mihalníc stretnete s ich nadmerným vypadávaním, oceníte pár tipov, ktoré sme pre vás pripravili. Ako zastaviť nadmerné vypadávanie mihalníc?

Doprajte mihalniciam pauzu od predlžovania

Nezabúdajte, že pri príliš častej aplikácii predlžovania alebo trvalej na riasy môže dochádzať k nadmernému zaťažovaniu a poškodzovaniu mihalníc. Pokiaľ po aplikácii pozorujete nadmerné vypadávanie, nechajte mihalnice chvíľku si od úprav odpočinúť.

Správne sa odličujte

Používajte na každodenné odličovanie jemný odličovač bez oleja a vyhnite sa drhnutiu a treniu v okolí mihalníc. Odličujte sa poctivo každý deň a nechoďte spať s make-upom, či so špirálou.

Zaistite mihalniciam výživu

Vlasové folikuly, z ktorých mihalnice vyrastajú, potrebujú dostatok správnej výživy, aby mohli produkovať zdravé, silné a dlhé riasy. Zaraďte do svojho jedálnička potraviny s vysokým obsahom biotínu, vitamínov A, B a C a omega-3 mastných kyselín, prípadne vašim mihalniciam dodávajte dostatok vitamínov a minerálov pomocou doplnku stravy špeciálne určeného pre vlasy a mihalnice.

#produkty#/vitaminovy-komplex-packy/

Buďte k mihalniciam šetrní

Dávajte pozor na trenie, drhnutie alebo ťahanie rias, či už pri odličovaní, alebo pri obyčajnom pošúchaní očí. Mihalnice sú veľmi jemné a pri neopatrnom zaobchádzaní sa môžu ľahko poničiť.

Vyskúšajte predĺženie mihalníc pomocou séra

Sérum na riasy predstavuje šetrnú alternatívu k náročnejším procedúram, ako je predlžovanie alebo trvalá na mihalnice. Séra obsahujú účinné látky, ktoré pôsobia priamo na vlasové folikuly a zaisťujú rast krásnych, zdravých mihalníc. Aby ste mihalnice naozaj ochránili a podporili, vyberajte najlepšie prírodné séra na mihalnice.

Prírodné predĺženie rias s rastovým sérom

Predĺženie, lifting alebo trvalá na mihalnice predstavujú rýchly a jednoduchý spôsob, ako dodať mihalniciam dĺžku, objem alebo oboje. Ich výhodou je okamžitý výsledok, na druhej strane so sebou nesú aj určité riziká a nevýhody. My každopádne zastávame názor, že najlepšiu službu svojim mihalniciam doprajete pravidelným používaním prírodného séra na mihalnice, ktoré navyše dokáže zaistiť dlhodobé výsledky.

Prírodné sérum na riasy deNatura

My sme práve preto k spomínaným metódam predlžovania mihalníc vytvorili šetrnú alternatívu – rastové sérum na mihalnice. Skombinovali sme v ňom BIO peptidy, vitamíny (B7 – biotín, B5 – panthenol) a extrakty z kvetov a rastlín v perfektne vyváženom pomere, ktorý zaručuje dlhšie a hustejšie mihalnice v priebehu niekoľkých týždňov.

Rastové séra na rozdiel od umelých mihalníc, liftingu alebo trvalej na mihalnice pracujú s prirodzeným rastovým cyklom, ktorým riasy prechádzajú, a vyživujú priamo vlasové folikuly. To síce znamená, že si budete na výsledky musieť počkať, ale zároveň sa môžete tešiť na dlhé, husté a predovšetkým silné a zdravé mihalnice.

#produkty#/serum-na-mihalnice-denatura/

Videopríbehy našich zákazníčok

Monika Matějková Profesionálna kozmetička a testovanie produktov

Som profesionálna kozmetička a v spoločnosti deNatura pomáham pri testovaní a vývoji nových produktov. Okrem toho ma môžete vidieť aj na fotkách a videách, ktoré tvoríme. Vo voľnom čase rada športujem, pečiem a hlavne skúšam rôzne nové kozmetické produkty.