Doprava zadarmo pre všetky objednávky nad 35 EUR

Ako mať väčšie pery: Pomôže balzam, maska aj cvičenie

Snívate o väčších, plnších perách, ktoré priamo zvádzajú k bozku, a vaše pery sú pritom tenké a nenápadné? Nevadí! Prinášame vám niekoľko tipov, vďaka ktorým môžete pery dokonale hydratovať, vyživiť ich a získať neodolateľne plný tvar!

Ktoré zlozvyky škodia plným perám

Skôr ako sa pustíme do toho, čo môžete urobiť pre zväčšenie pier, pozrieme sa na niektoré zlozvyky a negatívne vplyvy. Ak sa im naučíte aspoň do určitej miery vyhýbať, vaše pery si to rýchlo všimnú a odmenia vás plnším, zdravším vizuálom.

Vplyv fajčenia na pery

Fajčenie je zlozvyk, ktorý ovplyvňuje telo v mnohých ohľadoch, a zdravie pier a úst nie je žiadnou výnimkou. Nikotín obsiahnutý v tabaku má vazokonstrikčné účinky, to znamená, že zužuje cievy a znižuje prietok krvi v cievach, vrátane tých okolo pier. Znížený prietok krvi tiež znamená znížený prísun kyslíka a živín, ktoré kožné bunky pier potrebujú.

Fajčenie tiež vedie k degradácii kolagénu, ktorý zaisťuje pleti pevnosť. Pery tak postupne strácajú na pružnosti a vláčnosti, rýchlejšie starnú, a navyše sa okolo nich tvoria jemné vrásky.

Vystavenie pier slnku

Nadmerné vystavenie pokožky UV žiareniu spôsobuje jej vysúšanie a popraskanie. Škodlivé UV žiarenie tiež urýchľuje rozpad kolagénu. To všetko spôsobuje predčasné starnutie pleti, stenčenie tkaniva pier a tvorbu jemných liniek okolo úst.

Na ochranu pier počas slnečných dní často zabúdajú aj tí, ktorí sa inak opaľovacím krémom poctivo natierajú. Obvykle totiž nanesieme krém na pokožku tváre a ani nás nenapadne, že by sme mali natierať aj pery. Pritom to nie je vôbec zložité – stačí si zaobstarať balzam na pery s ochranným SPF faktorom a jednoducho pery pretrieť.

Olizovanie pier

Keď začneme pociťovať, že sa pery vysúšajú, často nás to zvádza k ich olíznutiu. Aj keď nám to môže poskytnúť dočasnú úľavu od suchosti, v skutočnosti stav pier sa tým zhoršuje! Sliny sa rýchlo odparujú a pery sú tak po chvíľke ešte suchšie, ako boli predtým.

Časté olizovanie vedie k chronicky suchým perám, ktoré sú podráždené, popraskané a postrádajú akúkoľvek plnosť a zdravý vzhľad. Olizovaniu pier sa preto snažte za každú cenu vyhnúť, a pokiaľ začnete mať pocit, že sú suché, použite hydratačný balzam na pery.

5 tipov, ako zväčšiť pery

Prvým krokom k väčším, plnším perám je zbavenie sa zlozvykov. Okrem toho ale existuje niekoľko trikov, ktorými môžete vzhľad pier ešte viac podporiť.

Pravidelný peeling pre veľké pery

Základom pre zdravé a plné pery je pravidelný peeling. Pokiaľ sú vaše pery suché a olupujú sa, odrážajú tak menej svetla a na prvý pohľad pôsobia menej žiarivým dojmom. Peeling podporuje cirkuláciu krvi v pokožke, a pery tak budú okamžite vyzerať plnšie.

Peeling na pery obsahuje malé abrazívne čiastočky, ktoré pery šetrne obrusujú a zbavujú odumretých buniek. Tieto čiastočky môžu byť buď syntetické, alebo prírodné – napríklad cukor, kávové zrná alebo soľ. Scrub na pery si tak môžete ľahko vyrobiť aj doma.

deNatura tip

Prečítajte si, ako mať väčšie pery s domácim peelingom: 4 najlepšie domáce peelingy na pery

Balzam na pery

Balzam na pery je malý pomocník, ktorý dokáže veľké veci! Preto by ste ho so sebou mali nosiť všade, obzvlášť v chladnom a suchom počasí. Keď sú vaše pery suché a popraskané, tak veľa parády veru nenarobia a nedostatok hydratácie sa veľmi rýchlo prejaví na ich plnosti.

Balzam dokáže pery hydratovať, rozjasniť a dopriať im výživu, ktorú potrebujú. A ak ich chcete navyše ochrániť pred UV žiarením, kúpte si balzam na pery s SPF ochranou.

Maska na pery

Pery pravidelne hydratujete balzamom, ale okrem neho by ste im chceli dopriať dávku výživy navyše? Vyskúšajte masku na pery! Vaše pery získajú extra výživu, hĺbkovú hydratáciu a okamžitý objem. A vy si užijete chvíľku starostlivosti o seba.

Vyberte si masku, ktorá obsahuje hydratačné zložky, ako je kyselina hyalurónová, a vyživujúce oleje (kokosový, jojobový, mandľový, arganový alebo olivový) alebo maslá (kakaové či bambucké). Masky na pery tiež môžu obsahovať abrazívne čiastočky, vďaka ktorým zároveň plnia rolu peelingu.

deNatura tip

Prečítajte si tiež: Ako si vyrobiť domácu masku na pery?

Kyselina hyalurónová a peptidy

Či už sa rozhodnete využiť balzam, masku, alebo lesk na pery, podstatné sú najmä obsiahnuté zložky. A ak chcete mať väčšie pery, mali by ste v zložení produktov na pery hľadať kyselinu hyalurónovú a peptidy. Kyselina hyalurónová pokožku pier hydratuje a dodá im plnší vzhľad.

#produkty#/hydratacni-serum-packy/

Podobný účinok majú tiež peptidy, proteíny, ktoré obnovujú a chránia pokožku pier. Stimulujú tvorbu kolagénu, hydratujú, vypĺňajú jemné vrásky a pomáhajú vám získať viditeľne väčšie a plnšie pery.

Ako si zväčšiť pery pomocou zväčšovača

Ak hľadáte spôsob, ako mať väčšie pery, určite poznáte aj zväčšovače pier (tzv. lip plumper). Ide o prípravky s obsahom zložiek, ktoré podporujú cirkuláciu krvi v pokožke pier. Vďaka zvýšeniu prietoku krvi tak dokážu vaše pery na niekoľko hodín zväčšiť.

Pri zväčšovačoch pier je ale potrebné dať si obzvlášť pozor na výber ingrediencií. Niektoré totiž zväčšujúci efekt dosahuje použitím zložiek, ktoré vaše pery podráždia, a spôsobia tak opuch – čo síce vedie k zväčšeniu pier, ale dlhodobo nejde o najzdravšiu voľbu. Takými zložkami sú napríklad škorica, kapsaicín (obsiahnutý v chilli papričkách), alebo klinčekový olej.

Ako zväčšiť úzke pery pomocou cvičenia

Možno už ste počuli aj o tom, že vám k väčším, plnším perám môžu pomôcť cviky. A aj keď od nich samozrejme nemôžete očakávať zázraky, existujú špeciálne tvárové cviky, ktoré môžu posilniť svalový tonus pier a podporiť ich plný vzhľad.

Aké cviky vám môžu pomôcť k plnším perám:

  • Vzdušný bozk – Našpúľte pery, pritlačte na ne na pár sekúnd dlaň ruky a následne pery vyšlite vzdušný bozk. Dávajte si pozor, aby ste pri tomto cviku nekrčili čelo.
  • O – Vytvorte pery tvar písmena O a vydýchnite.
  • Trucovanie – Stlačte pery k sebe, ako keby ste trucovali, a po niekoľkých sekundách povoľte. Pri tomto cvičení je obzvlášť dôležité sledovať, že nekrčíte celú tvár.
  • Prekvapenie - Otvorte ústa do tak veľkého úsmevu, ako len dokážete, vygúľte oči a držte pózu po dobu 10 sekúnd.
  • Bublina – Nadýchnite sa nosom a prevaľujte vzduch v ústach od jednej tváre k druhej, nakoniec vydýchnite ústami.
  • Poklepanie – Po skončení cvičenia na pery niekoľkokrát jemne poklepte prstami, aby ste podporili cirkuláciu a dodali perám farbu.

Ďalšie spôsoby, ako zväčšiť pery prirodzenou cestou

Túžite po väčších a plnších perách, ale kozmetickým prípravkom, ako sú peelingy, masky a zväčšovače sa radšej vyhýbate? Aj v takom prípade môžete urobiť viac vecí preto, aby ste zdravie svojich pier podporili a zaistili im o niečo plnší vzhľad. (Balzamu na pery sa však nevyhýbajte, bez pravidelnej hydratácie sa plných pier nedočkáte!)

Hydratujte pery zvnútra

Hydratácia zvonku pomocou balzamu či hydratačného krému je pre väčšie pery skvelá, ale nestačí. Aby vaše pery boli zdravé, pevné a vláčne, musíte začať vo vnútri. Nezabúdajte preto na pravidelný pitný režim. Suché, popraskané pery a unavená pokožka totiž patria medzi prvé príznaky dehydratácie!

Vitamíny pre plnšie pery

Keď majú kožné bunky v pokožke pier dostatok výživy, prejavia sa to plnými a výraznými perami. Pokiaľ sú vaše pery suché a potrebujú oživiť, zaraďte do svojej stravy extra dávku vitamínov. Pre pery sú dôležité najmä vitamín A, C, E a vitamíny B-komplexu (B3 a B5).

Tip od deNatury:

Chcete perám dodať presne tie vitamíny, ktoré potrebujú? Vyskúšajte vitamínový komplex deNatura! Obsahuje kombináciu 27 účinných látok, ktorá sa postará nielen o váš krásny vzhľad, ale taktiež podporí zdravie hormonálneho systému a fungovanie celého tela. Všetky zložky sú navyše v bioaktívnej forme, aby ich telo mohlo maximálne vstrebať.

Ako na väčšie pery masáží

Masáž pier už sme spomenuli v predchádzajúcej časti o tvárových cvikoch. Ide o jednoduchú techniku, ktorá podporí cirkuláciu krvi a dodá perám objem aj farbu. Skôr ako s masážou pier začnete, naneste na ne trochu balzamu, aby ste ich zbytočne nevysúšali. Pery môžete masírovať pomocou mierneho tlaku alebo jemným poklepávaním na pokožku pier.

Monika MatějkováProfesionálna kozmetička a testovanie produktov

Som profesionálna kozmetička a v spoločnosti deNatura pomáham pri testovaní a vývoji nových produktov. Okrem toho ma môžete vidieť aj na fotkách a videách, ktoré tvoríme. Vo voľnom čase rada športujem, pečiem a hlavne skúšam rôzne nové kozmetické produkty.