5 nápadov, ako stráviť kvalitný čas ako mama a dcéra

Už ste niekedy premýšľali nad tým, že Deň matiek nemusí byť len o kytičke a gratulácii? Čo keby to bol deň, ktorý ponúka priestor na posilnenie vzťahu medzi mamou a dcérou? Deň plný spoločných zážitkov a smiechu, na ktorý budete spomínať ešte dlho?

Medzi "trávime spolu veľa času" a "strávili sme spolu naozaj kvalitný, krásny čas" môže byť niekedy veľký rozdiel.

Som Bára Znamenáčková a pracujem ako koučka osobnostného rozvoja. Spolupracujem so svojimi klientmi na posilňovaní ich sebavedomia, prekonávaní životných prekážok a hľadaní vnútorného pokoja. Spoločne s deNaturou sme pripravili tento článok plný tipov, z ktorého máme veľkú radosť! Veríme, že pre vás bude inšpiráciou.

Tip č. 1: Prechádzka, kde sú telefóny zakázané

Vyrazte spolu na prechádzku, počas ktorej budú telefóny zakázané. Neberte to doslovne. Maximálne ich využite ako navigáciu, alebo v prípade núdze. Ale žiadne reagovanie na oznámenia zo sociálnych sietí, pracovné hovory alebo odpisovanie. Chvíle bez technológií vám umožnia ponoriť sa do prítomného okamihu. Využite, že vás nič neruší, a rozprávajte sa. Môžete skúsiť metódu mindfulness, pozorne vnímať okolie, počúvať zvuky lesa alebo prírody a vnímať pokoj.

Tip č. 2: Spoločná lekcia cvičenia

Nie je to skvelá kombinácia? Precvičiť telo, uvoľniť sa a zbaviť sa všetkých starostí bežných dní? Niekedy je potrebné vybočiť zo zaužívaných koľají a urobiť niečo, čo sme ešte nikdy predtým nerobili. Čo tým myslím? Napríklad prihlásiť sa na tanečnú lekciu, aj keď si myslíte, že neviete tancovať. Alebo absolvovať spoločnú lekciu jogy, aj keď si myslíte, že je to nuda. A tá predstava... nekonečný smiech v kombinácii s tým, že robíte niečo pre svoje zdravie! A spoločne! 

Ale mám ešte nápad, ako to ešte vylepšiť. Čo takto spojiť to s nejakou odmenou? Keď vás po cvičení budú prenasledovať chute na sladké, zájdite na dezert do obľúbenej kaviarne. Verím, že tentoraz to bude úplne bez výčitiek a zaslúžene.

Tip č. 3: Domáci kozmetický salón

Sme ženy! A starostlivosť o seba k nám jednoducho patrí. Čo takto si pripraviť si doma spoločne plnohodnotnú kozmetickú starostlivosť? Dokážem si to celkom dobre predstaviť. Môžete si navzájom poskytnúť kozmetické ošetrenie, alebo si ho urobiť spoločne, je to na vás. 

Pripravte si všetko, čo budete potrebovať. Vyskúšajte zázraky ako gua-sha alebo faceroller. Spoľahlivo stimulujú lymfatický systém, zmierňujú opuchy, zlepšujú prekrvenie a vaša pleť tak zostane krásne napnutá a pružná. 

Ak si chcete len oddýchnuť, ideálnou voľbou bude tvárová maska. Predstavujem si to ako útulné posedenie na gauči pri obľúbenom seriáli alebo filme. A na záver vášho kozmetického večera nezabudnite na hydratačné a anti-aging sérum.

Tip č. 4: Kartičky pre hlbšie rozhovory

Ako vieme, úprimná komunikácia je základom každého vzťahu. Posilnite a zdvihnite váš vzťah hlbšími rozhovormi pomocou komunikačných kariet. Každá kartička obsahuje rôzne typy otázok, na ktoré neexistuje žiadna zlá alebo správna odpoveď. A najlepšie na tom je, že si ich môžete vziať kamkoľvek - môžete hrať aj na dlhšej ceste autom. 

Je veľmi možné, že sa neubránite silným emóciám, smiechu alebo dokonca slzám, ale určite to stojí za pokus. Tieto kartičky môžu byť skvelým nástrojom na zdieľanie pocitov a zlepšenie vašej komunikácie.

Ktoré komunikačné kartičky si môžete kúpiť? Tu je pár tipov:

  • Na kus reči
  • Hlbina
  • čLOVEčina
  • Spoločenská terapia

Tip č. 5: Spoločné maľovanie

Určite ste už počuli o antistresových omaľovánkach. Len pre istotu a upresnenie - aby ste ich mohli spoločne vymaľovať, nemusíte nutne byť v strese. 😄 Pripravte si rôznorodé farby - pastelky, vodové farby, temperky - a vložte sa spoločne do role umelkýň.

A aby som nezabudla! Pohárik dobrého vína pri takej príjemnej aktivite vás určite nezabije! Vašej fantázii sa medze nekladú! Ak budete so výsledkom spokojné, môžete požiadať ďalšieho člena rodiny a nechať ho rozhodnúť, kto z vás dvoch je lepšia maliarka. Je to na vás, užite si spoločne strávený večer!

Užite si dámsku jazdu podľa svojho gusta. Nič nepreháňajte a jednoducho si to užite. Dajte si voľno. Spolu.

Dovolím si ešte takú malú, ale v podstate veľkú pripomienku. Buďme vďační za to, čo v živote máme, pretože najcennejšie veci v živote nie sú veci!



Zaujíma vás koučing? Premýšľali ste nad tým, že to môže byť presne to, čo potrebujete?
Neváhajte a zarezervujte si online konzultáciu na 15 minút ZADARMO. Môžete tým iba získať. Bude to váš čas a pýtať sa môžete na čokoľvek.

S pokorou, 

Koučka Bára

www.kouckabara.cz